Wiosennie i zdrowo – warsztaty kulinarne z Heleną Niemeczek
Wiosna już jest! W końcu, trochę na nią czekaliśmy. Zazwyczaj wiosną często myślimy o swoim zdrowiu, zdrowych nawykach, stosujemy dietę, czy zaczynamy zdrowo się odżywiać. Tak jest i w naszym wypadku, tyle, że my rozpoczęliśmy już wcześniej.
Warsztaty kulinarne z panią dietetyk Heleną Niemeczek odbywają się już od kilku tygodni. Poznajemy zdrowe nawyki i uczymy się przygotowywać proste, smaczne i przede wszystkim bardzo zdrowe dania.
Mamy dla Was dwa świetne przepisy:
- Hummus pomidorowy
-ciecierzyca ugotowane lub ze słoika
-suszone pomidory (5 lub 6 sztuk lub więcej)
-olej z pomidorków
-prażony sezam (3-4 łyżki)
-czosnek świeży (1-2 ząbki)
-koncentrat pomidorowy (o,5 słoiczka)
Wszystkie składniki należy zmiksować i podawać ze świeżym chlebem lub grzankami
2. Twarożek na słodko z miodem i cynamonem
-Biały ser w kostce
-jogurt naturalny
-miód
-cynamon
-opcjonalnie prażone orzechy, nasiona słonecznik
Rozgnieć widelcem ser, dodaj miód, jogurt, cynamon i posiekane orzechy, podawaj z pieczywem
Bardzo mnie się podobała audycia i jest super