Tradycja i wspomnienia – nasze ulubione potrawy wigilijne
Potrawy wigilijne to nieodłączny element towarzyszący Świętom Bożego Narodzenia. Bogato zastawiony stół, przy którym gromadzi się cała rodzina to świąteczna tradycja w wielu domach. W zależności od regionu i tradycji rodzinnych, wigilijne menu może być bardzo zróżnicowane. Niektóre potrawy są tradycyjne, gdzie przepisy przekazywane są w rodzinie od pokoleń – inne bardzo nowoczesne, ale zwyczajem jest, że potraw powinno być dwanaście. Więcej w materiale przygotowanym przez Grupę Radiową z Kędzierzyna – Koźla.
Super pomysł na audycje radiową w okresie przedświątecznym. Gratulujemy radiowcom pracy i życzymy Wesołych Świąt. A nasze ulubione potrawy to: Emilia barszcz z uszkami, Beata krokiety z kapustą, Roman ryba po grecku, Ania pierogi z kapustą, Bartek krokiety, Izabela barszcz z uszkami, Magdalena pierogi z kapustą.
wajna ałdycja