Tradycja i wspomnienia – nasze ulubione potrawy wigilijne

image_pdfimage_print

Potrawy wigilijne to nieodłączny element towarzyszący Świętom Bożego Narodzenia. Bogato zastawiony stół, przy którym gromadzi się cała rodzina to świąteczna tradycja w wielu domach. W zależności od regionu i tradycji rodzinnych, wigilijne menu może być bardzo zróżnicowane. Niektóre potrawy są tradycyjne, gdzie przepisy przekazywane są w rodzinie od pokoleń – inne bardzo nowoczesne, ale zwyczajem jest, że potraw powinno być dwanaście.  Więcej w materiale przygotowanym przez Grupę Radiową z Kędzierzyna – Koźla.

Komentarze (2)

  • 22 grudnia, 2020 o 17:09

    Super pomysł na audycje radiową w okresie przedświątecznym. Gratulujemy radiowcom pracy i życzymy Wesołych Świąt. A nasze ulubione potrawy to: Emilia barszcz z uszkami, Beata krokiety z kapustą, Roman ryba po grecku, Ania pierogi z kapustą, Bartek krokiety, Izabela barszcz z uszkami, Magdalena pierogi z kapustą.

  • 4 marca, 2021 o 11:02

    wajna ałdycja

Komentarze są wyłączone.

Zmiana rozmiaru czcionki
Duży kontrast